Pemasangan Lantai Vinyl Gred Komersial Untuk Kawasan Kediaman

Syorkan Artikel Artikel Komen Cetak ArtikelKongsi artikel ini di FacebookKongsi artikel ini di TwitterKongsi artikel ini di LinkedinKongsi artikel ini di RedditKongsi artikel ini di Pinterest
Lantai vinil gred komersial biasanya dikaitkan dengan pemasangan dalam persekitaran komersil dan perindustrian. Sebab utama perniagaan suka menggunakannya adalah kerana ia agak tahan lama dan kuat, jadi ia boleh mengambil banyak penyalahgunaan. Lantai vinil kini dibuat untuk bertahan selama bertahun-tahun, jadi inilah sebabnya lantai jubin vinil atau lembaran dianggap sebagai lantai komersial.

Namun pada masa kini ramai pemilik rumah telah mula menggunakannya di rumah, menjadikannya pilihan kegemaran untuk kawasan kediaman juga. Inilah sebabnya mengapa anda boleh menggunakannya dengan mudah sekarang untuk menghias semula rumah anda tanpa bimbang ia mungkin residensi wilayah kelihatan terlalu perniagaan dan sejuk. Ia kelihatan sangat moden, bergaya dan boleh membanggakan mana-mana rumah. Salah satu cara orang memasang produk ini adalah dengan menggunakan kepingan vinil di dapur atau ruang tamu dan jubin vinil di bilik mandi.

Kebanyakan helaian komersil adalah selebar 16 makanan, namun anda boleh menemui helaian vinil 12 kaki yang lebih kecil yang mudah dipasang di rumah, terutamanya jika anda sudah mempunyai sublantai yang bersih dan licin, yang tidak mempunyai benjolan yang perlu dibuang terlebih dahulu. Jika anda berpendapat bahawa konkrit adalah satu-satunya subfloor yang boleh dipasang lantai vinil, fikirkan semula. Anda sebenarnya boleh menggunakan pelbagai jenis bahan untuk pemasangan, termasuk konkrit, papan lapis atau kayu keras, dan beberapa lagi.

Bergantung pada kemahiran DIY anda, anda mungkin boleh memasangnya sendiri atau meminta kontraktor profesional melakukannya untuk anda. Dia boleh melakukannya untuk anda dalam masa sehari dan ia biasanya tidak memerlukan kos yang tinggi. Bagi menjaga lantai anda, tidak seperti jubin seramik, bahan ini sangat mudah dibersihkan dan diselenggara dan ia mudah di alam sekitar. Ia adalah produk lantai yang hebat yang tahan gelincir, tahan lama dan sangat selesa untuk berjalan, terutamanya jika anda bernasib baik kerana memasang jenama Congoleum, yang sangat disyorkan oleh ramai orang. Oleh itu, menggunakan lantai vinil gred komersial adalah pilihan yang bagus jika anda telah memutuskan untuk menaik taraf lantai anda di rumah sebagai projek pembaikan rumah anda yang seterusnya.