Amintiți-vă că lucrare de licenta dvs.

Document Text editor Inhaltsangabe Thesis statement, Reputation, text, time png | PNGEgg

nu este scrisă în aceeași ordine în care este prezentată. Cel mai simplu mod de a construi o teză este din interior. Începeți prin a scrie capitolele care descriu cercetarea dvs. Colectați termenii pe măsură ce apar și păstrați o definiție pentru fiecare. Organizați definițiile într-un capitol separat. Faceți definițiile precise și formale. Revizuiți capitolele ulterioare pentru a verifica dacă fiecare utilizare a unui termen tehnic respectă definiția acestuia. După ce ați citit capitolele din mijloc pentru a verifica terminologia, scrieți concluziile. Scrieți introducerea în continuare. În sfârșit, completați un rezumat.

Următoarele vă oferă o idee despre cum să procedați.

 1. organizați mai întâi lucrarea ca argument logic înainte lucrare de disertatie de a începe să scrieți
 2. faceți cifrele pentru a vă ilustra argumentul
 3. secțiunile principale sunt: ​​fundalul argumentului (intro); descrierea informațiilor care urmează să fie utilizate în argumentare și formularea de puncte despre acestea (observații), conexarea punctelor referitoare la informații (analiza), rezumarea (concluzii).
 4. schițați elementele principale: secțiuni și subsecțiuni
 5. începeți să scrieți, alegând opțiunile din următoarea ierarhie – paragrafe, propoziții și cuvinte.

Iată o abordare alternativă atunci când lucrați cu materiale de date:

 1. Scrieți mai întâi o versiune preliminară a secțiunii de fundal. Aceasta va servi drept bază pentru introducerea în lucrarea finală.
 2. Dacă colectați date, scrieți secțiunea metode. Este mult mai ușor să faci acest lucru imediat după ce ai colectat datele. Asigurați-vă că includeți o descriere a echipamentului de cercetare și a graficelor de calibrare relevante.
 3. Când aveți niște date, începeți să faceți diagrame și tabele cu datele. Acestea vă vor ajuta să vizualizați datele și să vedeți lacune în colectarea dvs. de date. Dacă timpul vă permite, ar trebui să vă întoarceți și să completați golurile. Ai terminat când ai un set de diagrame care arată o tendință definită (sau lipsa unei tendințe). Asigurați-vă că efectuați teste statistice adecvate ale rezultatelor dvs.
 4. După ce aveți un set complet de diagrame și teste statistice, aranjați diagramele și tabelele într-o ordine logică. Scrieți legendele figurilor pentru diagrame și tabele. Pe cât posibil, legendele ar trebui să fie singure în explicarea diagramelor și a tabelelor. Mulți oameni de știință citesc doar rezumatul, figurile, legendele figurilor, tabelele, legendele tabelelor și concluziile unei lucrări. Asigurați-vă că figurile, tabelele și legendele dvs. sunt bine etichetate și bine documentate.
 5. Odată ce diagramele și tabelele sunt complete, scrieți secțiunea cu rezultate. Scrierea acestei secțiuni necesită o disciplină extremă. Trebuie să vă descrieți rezultatele, dar NU trebuie să le interpretați. (Dacă vă apar idei bune în acest moment, salvați-le în partea de jos a paginii pentru secțiunea de discuții.) Fiți real și ordonat în această secțiune, dar încercați să nu fiți prea sec.
 6. După ce ați scris secțiunea de rezultate, puteți trece la secțiunea de discuții. De obicei, este distractiv de scris, pentru că acum poți vorbi despre ideile tale despre date. Dacă poți veni cu un desen animat/schemă bun care să-ți arate ideile, fă-o. Multe lucrări sunt citate în literatură pentru că au un desen animat bun pe care autorii următori ar dori să îl folosească sau să îl modifice.
 7. În scrierea sesiunii de discuții, asigurați-vă că discutați în mod adecvat lucrările altor autori care au colectat date despre aceleași chestiuni științifice sau legate de acestea. Asigurați-vă că discutați despre modul în care munca lor este relevantă pentru munca dvs. Dacă au existat defecte în metodologia lor, acesta este locul în care să discutăm.
 8. După ce ați discutat datele, puteți scrie secțiunea concluzii. În această secțiune, luați ideile care au fost menționate în secțiunea de discuții și încercați să ajungeți la o anumită încheiere. Dacă o ipoteză poate fi exclusă ca urmare a muncii dvs., spuneți așa. Dacă este nevoie de mai multă muncă pentru un răspuns definitiv, spuneți asta.
 9. Secțiunea finală a lucrării este o secțiune de recomandare. Acesta este într-adevăr sfârșitul secțiunii concluzii într-o lucrare științifică. Faceți recomandări pentru cercetări ulterioare sau acțiuni politice în această secțiune. Dacă puteți face predicții despre ceea ce va fi găsit dacă X este adevărat, atunci faceți acest lucru. Veți primi credit de la cercetătorii de mai târziu pentru acest lucru.
 10. După ce ați terminat secțiunea de recomandări, priviți înapoi la introducerea originală. Introducerea dvs. ar trebui să creeze scena pentru concluziile lucrării prin prezentarea ideilor pe care le veți testa în lucrare. Acum că știți unde duce lucrarea, probabil că va trebui să rescrieți introducerea.
 11. Trebuie să scrieți ultimul rezumat.